Hoppa till innehållet Hoppa till navigeringen Hoppa till början av sidanHotell och Vandrarhem Svanen i Kalmar

 
 
 

Trygghet

Kvalitet

Vi arbetar med våra gästers önskemål i fokus. På varje rum finns en gästenkät som vi gärna ser att ni fyller i så att vi utifrån era förslag ständigt kan förbättra vår produkt och verksamhet.

Vår kvalitetspolicy

"Vi på Svanen vill genom ett personligt bemötande erbjuda en positiv upplevelse och ett bra boende, som genom våra gästers önskemål ständigt förbättras."

Säkerhet

För våra gästers säkerhet har Svanen ett automatkopplat brandlarm. Brandvarnare finns på  varje rum. Svanen har utbildad personal för egenkontroll av brandskydd. Ett jour-avtal med vaktbolaget G4S Security Systems gör det möjligt för våra gäster att kunna kontakta dem under natten när receptionen är stängd.

Historik

Huset byggdes 1966 av Kalmar kommun. Det skulle tjäna som ett elevhem för gymnasiestuderande ungdomar som var bosatta utanför Kalmar. Tidigare låg Ängö folkskola på denna tomt. 1969 stod Kalmar som värd för en stor konferens och då det saknades hotellplatser togs huset för första gången i bruk för turister. Under följande år  bedrev STF  (Svenska turistföreningen) vandrarhemsverksamhet i huset under sommarmånaderna. I juni 1975 var det åter dags för en stor konferens i Kalmar. En vandrarhemsvärd saknades och STF fick kontakt med Annelise Knutsson som tog över vandrarhemsverksamheten sommartid. Det kommunla elevhemmet gick med förlust för kommunen och när elevhemmets föreståndare gick i pension 1982 skrevs ett avtal med Annelise Knutsson att arrendera huset hela året. Med i avtalet fanns att hon skulle fortsätta med ha elevhem i minst hälften av rummen. Andra hälften disponerades till helårsöppet vandrarhem och hotell. I mitten av 80-talet var fastigheten i stort renoveringsbehov. Kommunen ville inte skjuta till pengar vilket i sin tur ledde till att man bestämde sig för att sälja fastigheten till familjen Knutsson. Elevhemsverksamheten upphörde för att möta den ökande efterfrågan på vandrarhem och hotellboende. Sedan 1997 är Svanen ett aktiebolag och har under senare år genomgått flera stora ombyggnader och renoveringar. Anläggningen kan idag erbjuda 155 bäddar fördelade på 60 rum. Sedan januari 2005 har Svanens avtal med STF upphört och Svanen samarbetar nu istället med SVIF (Sveriges vandrarhem i förening).


Senast publicerad: 150430 | Powered by SiteSmart